Elnacional.cat amb Dario Porras

diari el nacional.cat amb dario porras

Elnacional.cat amb Dario Porras

Aquests dies que ens ha tocat viure, en plena crisi pel coronavirus, estan sent durs per a tothom. Però una de les coses més positives que es poden extreure d’aquesta situació, un dels refugis, el trobem en la música i en els gestos emocionants de solidaritat. Són molts els artistes i cantants que estan aprofitant aquest temps a casa per abocar-se més que mai en la seva passió i oferir-la als que, com ells, fan front al virus confinats. Com David Ros.

Parlar de passió per la música és quedar-se curt. Aquest jove badaloní porta la música a la sang. El seu pare era xofer i portava grups i cantants amunt i avall quan venien a actuar a Catalunya. A casa es respira amor per les cançons i somnis que ara s’estan complint. Tot i que va presentar-se en societat l’any 2008, amb només 16 anys, quan va participar a Operación triunfo, quan el feien per Telecinco i el presentava Jesús Vázquez:

Allò va ser el tret de sortida. Quatre anys més tard, tots els coaches de La Voz van girar la seva cadira per dir-li “Te quiero en mi equipo”.

Després dels talent shows televisius, la vida i dedicació de Ros han seguit 24/7 centrades en la música. Sales de tot el país. Col·laboracions amb Ramon Mirabet o Lax’n Busto. I la seva inconfusible i càlida veu que ara comença a sonar a tot arreu, gràcies als dos primers singles (“Aniré buscant la sort”, Ara”) d’un esperat primer disc que s’havia de presentar ara en societat i que el coronavirus ha posposat la cita per a la tardor. El disc, però, en el seu format digital, segueix mantenint les dates d’estrena fixades per finals d’abril. Faltava, però, la cirereta del pastís, un tema d’última hora que hi formarà part. Una cançó emocionant i sentida: La Vida És Nostra.

Explica el cantant que ha sorgit aquests dies de confinament a casa. Aquests dies he tingut temps de compondre molt. Tenia una melodia rondant pel cap feia temps i veient tots els vídeos que circulen aquests dies per les xarxes, vaig començar a fer una lletra optimista que pogués transmetre esperança per aquestes setmanes incertes”. I el resultat és una peça que no deixa indiferent. Per la cançó. I també pel vídeo. Nombroses personalitats de la comunicació, la cultura o l’esport catalans s’hi han abocat, gravant-se en confinament un gest d’optimisme, ànims i força, juntament amb molts treballadors sanitaris, els veritables herois d’aquests dies:

Ricky Rubio, Jordi Basté, Mònica Terribas, Beth Rodergas, Miki Núñez, Manu Guix, Ricard Ustrell, Julio Salinas, Àlex Corretja, Martina Klein, Gemma Mengual, Enric Masip, Víctor Tomàs, Toni Moog i un llarg etcètera. Quedem-nos amb els seus gestos. Quedem-nos amb el que diu David Ros: “Ara el cor demana pas. Anirem sempre endavant. La vida és nostra”.